Pilates

“Change happens through movement and movement heals”

Joseph Pilates

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μαθήματα υψηλού επιπέδου, με σκοπό να μεταμορφώσουν το σώμα και το πνεύμα των ασκούμενων μας, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, υιοθετώντας νέες συνήθειες με επίκεντρο την ευζωία και την καλή υγεία συνολικά.

Τί είναι το Pilates;

Το Pilates αποτελεί μια μέθοδο εκγύμνασης σχεδιασμένη πριν από έναν αιώνα, από τον Joseph Pilates, που ακόμα και σήμερα παραμένει δημοφιλής εξαιτίας των αποδεδειγμένων γρήγορων αποτελεσμάτων σε σώμα και πνεύμα.  Η μέθοδος Pilates αποτελείτε από μια σειρά ασκήσεων , που εκτελούνται σε στρώμα με το βάρος του σώματος και με την βοήθεια μικρών οργάνων , όπως π.χ. μπάλα ή λάστιχο , καθώς και η εκτέλεση του προγράμματος σε ειδικά σχεδιασμένα όργανα από τον ίδιο τον PIlates.

Στόχος του Pilates ήταν ένα νέο σώμα σε 30 ημέρες, συγκεκριμένα :

“Σε δέκα συνεδρίες θα νιώσεις την αλλαγή, σε 20 θα παρατηρήσουν την αλλαγή οι γύρω σου, σε 30 θα έχεις ένα ολοκαίνουριο σώμα”

Οι ασκήσεις Pilates επικεντρώνονται στη σωστή στάση του σώματος, την στήριξη της σπονδυλικής στήλης, την ενδυνάμωση και την επιμήκυνση των μυών. Έτσι επιτυγχάνεται η αλλαγή. Το σώμα βρίσκει το κέντρο στήριξης του, μακραίνει, λεπταίνει, δυναμώνει, «ψηλώνει» Σύμφωνα με τον Josheph Pilates «Είμαστε τόσο νέοι, όσο νέα είναι η σπονδυλική μας στήλη». Αν ελέγξουμε το κέντρο μας (δηλαδή πλάτη, κοιλιακούς και ραχιαίους) μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα στη ζωή μας. Αυτή είναι η βάση για την σωστή λειτουργία και υγεία του ανθρώπινου οργανισμού και αυτό είναι το ζητούμενο για εκατομμύρια ανθρώπων που ο σύγχρονος τρόπος ζωής τους έχει εγκλωβίσει σε μια ανθυγιεινή, καθιστική καθημερινότητα μπροστά σε έναν υπολογιστή.

Τα οφέλη του Pilates.

To Pilates δυναμώνει και τονώνει τους μυς, βελτιώνει τη στάση του σώματος και αυξάνει την ευλυγισία και την ευκινησία του, ενώ παράλληλα συντονίζει και ισορροπεί σώμα και μυαλό. Βοηθάει στην πρόληψη μυοσκελετικών προβλημάτων, που προκαλούνται από τον καθιστικό τρόπο ζωής. Αυξάνει την αναπνευστική ικανότητα και βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Αναπτύσσει το σώμα ομοιόμορφα και ανακουφίζει από το άγχος της καθημερινότητας.

Είναι κατάλληλο για όλους.

Οι ασκήσεις Pilates προσαρμόζονται σε διάφορα επίπεδα φυσικής κατάστασης ,δραστηριότητας και έντασης, γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή για όλους, είτε πρόκειται για άτομα που δεν έχουν γυμναστεί ποτέ στην ζωή τους είτε για επαγγελματίες αθλητές και χορευτές, για άτομα που βρίσκονται σε περίοδο αποκατάστασης μυοσκελετικών προβλημάτων, γυναίκες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό, για νεαρούς, έφηβους αλλά και ηλικιωμένους. Όλοι μπορούν αν επωφεληθούν από το Pilates.

“Pilates is complete coordination of body , mind and spirit .”

Joseph Pilates

Οnline Μαθήματα Pilates.

Το Κέντρο μας προσφέρει Online Μαθήματα Pilates μέσω της πλατφόρμας zoom . Τα μαθήματα παραδίδονται από έμπειρους πιστοποιημένους Pilates Instructor , είτε ομαδικά είτε ατομικά σε ζωντανή σύνδεση , όπου ο ασκούμενος έχει πλήρη επικοινωνία και επαφή με τον δάσκαλο του.

Είναι σαν να είσαι στο studio, αλλά είσαι στην άνεση του σπιτιού σου.

Γιατί να επιλέξω online μαθήματα pilates;

Οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες οδήγησαν στην ανάπτυξη νέων μεθόδων επικοινωνίας, εργασίας και διδασκαλίας, που σε συνδυασμό με την τεχνολογική εξέλιξη άνοιξαν νέες δυνατότητες και ευκαιρίες.

Ρωτήσαμε τους ασκούμενους μας, τι τους οδήγησε στην επιλογή εξ αποστάσεως μαθημάτων pilates σε συνεργασία με το Κέντρο μας:

  • είναι ζωντανά και συγχρονισμένα.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω , είναι ακριβώς σαν να είσαι στο studio, όμως βρίσκεσαι στο σπίτι σου ή όπου αλλού θες. Η χρήση κάμερας είναι υποχρεωτική και απαραίτητη , έτσι η επικοινωνία με τον δάσκαλο είναι συνεχής .

Επίσης, ο δάσκαλος επιβλέπει μέσω κάμερας την σωστή εκτέλεση του ασκησιολογίου και διορθώνει τυχόν λάθη στην εκτέλεση του ασκησιολογίου όπως ακριβώς θα έκανε με τους δια ζώσης ασκούμενους τους.

  • μπορείς να αποθηκεύσεις το μάθημα.

Στα online μαθήματα Pilates υπάρχει η δυνατότητα να αποθηκεύσει το μάθημα για μελλοντική χρήση, είτε επειδή σου άρεσε είτε επειδή θέλεις να το ξαναδοκιμάσεις . Στα δια ζώσης μαθήματα δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Επιπλέον, μπορείς να σταματήσεις την αναπαραγωγή του βίντεο οποιαδήποτε στιγμή και να παρατηρήσεις την θέση του δασκάλου σου , γεγονός που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα την σωστή στάση του σώματος και την σωστή ενεργοποίηση για κάποια άσκηση που σε ενδιαφέρει.

  • εξοικονόμηση χρόνου.

Τα onlne μαθήματα είναι βολικά για τα μέλη μας, καθώς εξοικονομούν χρόνο.  Μπορείς να παρακολουθήσεις τα μαθήματα οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι, από την άνεση του σπιτιού σου ακόμα και στο γραφείο σου. γλιτώνοντας τον χρόνο προς και από τον χώρο παράδοσης των μαθημάτων.

  • δυσκολία μετακίνησης,

Υπάρχουν και περιπτώσεις που η επιλογή εκγύμνασης από το σπίτι είναι αναγκαία. Για παράδειγμα, σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας ίσως δεν υπάρχουν διαθέσιμα μαθήματα ή μια νέα μητέρα που δεν επιθυμεί να απουσιάζει από το σπίτι της.

online διατροφη

+30 697 196 8045 (WhatsApp/Viber)

Τηλέφωνο:

Ακολουθήστε μας: